zondag 23 september 2012

Mexicaans frietje kapsalon

En schransen kunnen ze af en toe ook in Mexico. Het equivalent van een Turks-Hollands frietje kapsalon (patat, veel shoarma, veel gesmolten kaas, wat sla en grillen maar) heet in Mexico taco de parillada. Famieschotel, dat wel. Drie soorten gegrild vlees op een groot bord. Chorizo, shoarmavlees en kip, of iets anders dat voor handen is. Alles fijngehakt. Daaroverheen, net als in de kapsalon, een ongezonde dosis smeltkaas. Aftoppen met een maïspannenkoek of duizend en dat handeltje dan weer omringd door limoen, chilipeper, geroosterde ui, en een boel (te) scherpe saus.
Lekker voor na het stappen, tijdens het ontbijt 'the day after', of als warme maaltijd wanneer de koelkast nagenoeg leeg is, maar deze berg je nog de hartelijke groeten brengt van gisteravond. Eet smakelijk en doe mij een frietje super! Dat zeg je trouwens met een Nijmeegse H op het eind, anders herkent de frietboer het niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten